SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Extended search

onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-90326"
 

Search: onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-90326" > Kan man leva på mat?

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Kan man leva på mat?

Hård, Ursula (author)
Stockholms universitet,Ekonomisk-historiska institutionen
 (creator_code:org_t)
Huddinge : Södertörns högskola, 2013
2013
Swedish.
In: Från matproduktion till gastronomi. - Huddinge : Södertörns högskola. - 9789197501774 ; , s. 39-59
  • Book chapter (other academic/artistic)
Abstract Subject headings
Close  
  • Kapitlet; "Kan man leva på mat? Lokal utveckling och nyföretagande genom närproduktion - en processtudie från Hälsingland" belyser och problematiserar formella och informella institutionella möjligheter och hinder som kvinnor som företagare och entreprenörer på landsbygd möter när de genom satsning på lokalproducerade/närproducerade livsmedel verkar för försörjning och lokal utveckling, vilket innefattar delar av själva företagsprocessen från idé och målsättning till genomförande. Kapitlet inleds med en forskningsöversikt av småskalig livsmedelsproduktion relaterat till regional- arbetsmarknads- och landsbygdspolitik. Kapitlet avslutas med en empirisk del som till stor del bygger på intervjuer. De intervjuades val att verka inom småskalig livsmedelsproduktion kan dels ses som en reaktion på rådande strukturomvandlingar samt situationen på regional och framförallt lokal arbetsmarknad, dels som ett genuint intresse och engagemang att skapa försörjning genom lokalproducerat. Satsningen utgör dels ett sätt att skapa försörjning i form av komplement till annan verksamhet eller som nyföretagare, dels ett bidrag till den lokala utvecklingen så att byarna på landsbygden kan hållas levande genom att bland annat verka som samhällsentreprenörer. Båda aspekterna ses som förutsättningar för att kunna bo kvar och försörja sig på landsbygden.

Subject headings

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Keyword

småskalig livsmedelsproduktion
lokalproducerat
lokalproduktion
närproducerat
närproduktion
mat
måltid
måltidskunskap
institutioner
landsbygd
arbetsmarknad
regional utveckling
försörjning
företag
företagare
entreprenörskap
entreprenör
samhällsentreprenörer
process
processtudie
intervjuer
kön
genus
Gävleborg
Hälsingland
ekonomisk historia
Economic History
företagsekonomi
Business Administration

Publication and Content Type

vet (subject category)
kap (subject category)

Find in a library

To the university's database

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Find more in SwePub

By the author/editor
Hård, Ursula
About the subject
AGRICULTURAL SCIENCES
AGRICULTURAL SCI ...
and Agriculture Fore ...
and Food Science
Articles in the publication
Från matprodukti ...
By the university
Stockholm University

Search outside SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view