SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Extended search

onr:"swepub:oai:researchportal.hkr.se/admin:publications/bcb95306-dac3-4445-9576-baa1813ab34d"
 

Search: onr:"swepub:oai:researchportal.hkr.se/admin:publications/bcb95306-dac3-4445-9576-baa1813ab34d" > Stark inför kirurgi...

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Stark inför kirurgi – stark för livet

Martin, Lena (author)
Laurenius, Anna (author)
Palm, Sara (author)
show more...
Rothenberg, Elisabet (author)
Food and Meals in Everyday Life (MEAL),Högskolan Kristianstad, Forskningsmiljön Mat, måltid, hälsa i 24-timmarsperspektivet,Högskolan Kristianstad, Forskningsmiljön Mat, måltid, hälsa i 24-timmarsperspektivet
Anderhov Eriksson, Christin (author)
show less...
 (creator_code:org_t)
Dietisternas riksförbund, 2018
Swedish.
  • Other publication (other academic/artistic)
Abstract Subject headings
Close  
  • Hälsosamma matvanor och god nutrition har stor betydelse för patientens autonomi, vårdbehov och rehabilitering och är grundläggande för övrig behandling. Att säkerställa att patienten har bästa möjliga nutritionsstatus inför planerad kirurgi, i det akuta efterförloppet och under sin rehabilitering har stor betydelse i omvårdnads- och läkningsprocessen. Rätt mat och näring är en viktig patientsäkerhetsfråga.Undernäring leder till sämre resultat av medicinsk och kirurgisk behandling, förlängd vårdtid och ökad risk för komplikationer, lidande och död. Säker vård avseende nutrition baseras på̊ bedömning av undernäring eller risk för undernäring, utredning av orsak samt adekvat näringsbehandling.God och säker vård är personcentrerad och evidensbaserad. Den bedrivs i team och bygger på kommunikation mellan alla inblandade. Ett strukturerat arbete med ohälsosamma matvanor och nutritionsbehandling inför kirurgi bygger på att olika professioner arbetar tillsammans med patienten i centrum. Dietisten kan erbjuda nutritionsbehandling på̊ individnivå̊.Vi hoppas att denna broschyr kan bidra till ett strukturerat nutritionsarbete inför planerad kirurgi och göra vården kring mat och näring i samband med kirurgi bättre och säkrare för alla som den berör.

Subject headings

MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskap -- Näringslära (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences -- Nutrition and Dietetics (hsv//eng)

Publication and Content Type

vet (subject category)
ovr (subject category)

To the university's database

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Search outside SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view