SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Extended search

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:119684"
 

Search: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:119684" > Julens växter, smak...

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Julens växter, smaker & dofter : medicinhistoriska och kulturella funderingar

Appelgren, Lars-Erik (author)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Inst för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap,Department of Biomedical Science and Veterinary Public Health
 (creator_code:org_t)
 
ISBN 9789198744156
2022
Swedish.
  • Book (pop. science, debate, etc.)
Abstract Subject headings
Close  
  • Glögg, julstjärna, saffran och kryddnejlikor. Bland mycket annat självklara inslag i vårt julfirande. Men varifrån kommer dessa kryddor och växter? Och på vilket sätt ingår de i våra traditioner? Myrra var till exempel en gång i tiden ett mytomspunnet läkemedel. Pomerans hjälpte magen när den var i olag, grankåda kunde användas som sårsalva och misteln var inte bara något man kysstes under. Lars-Erik Appelgren, professor emeritus vid Sveriges lantbruksuniversitet har skrivit en lustfylld kulturell och medicinhistorisk resa från början av våra urgamla jultraditioner fram till modern tid. Fylld av fakta och fiktion, historiska citat, roliga anekdoter och många härliga recept.

Subject headings

HUMANIORA  -- Annan humaniora -- Övrig annan humaniora (hsv//swe)
HUMANITIES  -- Other Humanities -- Other Humanities not elsewhere specified (hsv//eng)

Publication and Content Type

pop (subject category)
bok (subject category)

Find in a library

To the university's database

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Search outside SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view