SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:hkr-10415"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:hkr-10415" > Low-fat mayonnaise :

Low-fat mayonnaise : Influences of fat content, aroma compounds and thickeners

Wendin, Karin, 1963- (författare)
Uppsala University, Department of Domestic Sciences
Aaby, K (författare)
Edris, A (författare)
visa fler...
Ellekjaer, M R (författare)
Albin, R (författare)
Bergenstahl, B (författare)
Johansson, L (författare)
Willers, E P (författare)
Solheim, R (författare)
Risberg Ellekjaer, M (författare)
Bergenståhl, B (författare)
RISE,YKI – Ytkemiska institutet
Wendin, K (författare)
RISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik
visa färre...
 (creator_code:org_t)
1997
1997
Engelska.
Ingår i: Food Hydrocolloids. - 0268-005X .- 1873-7137. ; 11:1, s. 87-99
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The effects of fat content and thickeners, propylene glycol alginate (PGA; 1.40%) and guar gum (1.55%), on sensory and instrumental quality descriptors on reduced fat mayonnaises (15 and 30% fat) with and without added aroma compounds, citral (semi-polar) and pyroligneous acid (polar), were investigated. One mayonnaise, 82% fat, without added thickener or aroma compounds was used as reference. Sensory evaluation (quantitative descriptive analysis; QDA), rheological analysis (yield stress, maximum viscosity, G' and G''), measurements of particle size and headspace CC-MS analyses were carried out. Correlations between the results were developed Perceived and instrumental texture, and perceived smell and flavour, changed differently in magnitude and direction due to fat content and type of thickener.

Ämnesord

MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences -- Nutrition and Dietetics (hsv//eng)
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskaper -- Näringslära (hsv//swe)
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskaper (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences (hsv//eng)

Nyckelord

Low-fat mayonnaise
influences of fat content
aroma compounds and thickeners

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy