SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-272331"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-272331" > Mechanical Properti...

Mechanical Properties of ZrO2 Honeycomb Sandwich Structures by 3D Printing

Gao, S. (författare)
Wang, C. (författare)
Zhao, Zhe, 1973- (författare)
KTH,Keramteknologi,Tillämpad processmetallurgi
 (creator_code:org_t)
Institute of Physics Publishing, 2019
2019
Engelska.
Ingår i: IOP Conference Series. - : Institute of Physics Publishing.
  • Konferensbidrag (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Honeycomb sandwich structures were widely used in lightweight design. However, the difficulties with the fabrication process actually highly limit their practical usage, especially for ceramic materials. In this paper, 3 mol% yttria-stabilized ZrO2 (3Y-TZP) honeycomb sandwich structures with square and hexagonal cell were prepared successfully by using digital light processing (DLP) printing method. With a base material density of >6.02g/cm3, square/hexagonal honeycomb sandwich structures with structural density of 42.89%-66.24% were achieved by modifying unit cell wall thickness. It can be concluded that square honeycomb cell is preferred for getting higher bending strength at the same structural density. 

Ämnesord

TEKNIK OCH TEKNOLOGIER  -- Materialteknik -- Annan materialteknik (hsv//swe)
ENGINEERING AND TECHNOLOGY  -- Materials Engineering -- Other Materials Engineering (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
kon (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Gao, S.
Wang, C.
Zhao, Zhe, 1973-
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Materialteknik
och Annan materialte ...
Artiklar i publikationen
Av lärosätet
Kungliga Tekniska Högskolan

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy