SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ltu-15768"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ltu-15768" > Functional characte...

  • Christakopoulos, Paul (författare)

Functional characterization of a cellulose binding xylanase from Fusarium oxysporum

  • Artikel/kapitelEngelska1996

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 1996
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:ltu-15768
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ltu:diva-15768URI
  • https://doi.org/10.1007/BF00142957DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Upprättat; 1996; 20130219 (ysko)
  • An extracellular endoxylanase from Fusarium oxysporum binds onto crystalline cellulose. A small peptide (~ 2kDa) could be isolated after partial proteolysis of the native protein. It consists of 18 amino acids, is located in the C-terminal region of the protein and corresponds functionally to a cellulose binding domain (CBD), the first one to be reported in a fungal xylanase. The amino acid sequence of this peptide shows no homology with any known CBD

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Nerinckx, W.University of Ghent (författare)
  • Samyn, B.University of Ghent (författare)
  • Kekos, D.National Technical University of Athens (författare)
  • Macris, B.National Technical University of Athens (författare)
  • van Beeumen, J.University of Ghent (författare)
  • Claeyssens, M.University of Ghent (författare)
  • University of GhentNational Technical University of Athens (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Biotechnology letters18:3, s. 349-3540141-54921573-6776

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy