SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8523"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8523" > Determination of pr...

Determination of prior treatment of fish and fish products using microwave dielectric spectra

Kent, M. (författare)
MacKenzie, K. (författare)
Berger, U.-K. (författare)
visa fler...
Knochel, R. (författare)
Daschner, F. (författare)
visa färre...
2000
2000
Engelska.
Ingår i: European Food Research and Technology. - 1438-2377 .- 1438-2385. ; 210:6, s. 427-433
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Microwave dielectric spectra of fish products [processed prawns (Pandalus borealis), cod (Gadus morhua), haddock (Melanogrammus aeglefinus) and saithe (Pollachus virens)] were transformed using the statistical method of principal component analysis. The principal components obtained were used as descriptors to construct discriminant functions for the separation of the samples into groups, e.g. added water or no added water, polyphosphate or no polyphosphate. The method was validated using internal cross-validation. © Springer-Verlag 2000.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Nyckelord

Food Engineering
Livsmedelsteknik

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Kent, M.
MacKenzie, K.
Berger, U.-K.
Knochel, R.
Daschner, F.
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
European Food Re ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy