SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8823"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8823" > Lipase production a...

Lipase production and activity as a function of incubation time, pH and temperature of four lipolytic microorganisms

Jonsson, U. (författare)
Snygg, Bengt Göran (författare)
RISE,SIK – Svenska livmedelsinstitutet
 (creator_code:org_t)
1974
1974
Engelska.
Ingår i: Journal of Applied Bacteriology. - 0021-8847. ; 37:4, s. 571-581
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The lipolytic activity in supernatant fractions of cultures of Saccharomycopsis lipolytica, Micrococcus caseolyticus, Bacillus licheniformis and a Staphylococcus sp. was studied. Nutrient broth with and without emulsified olive oil was used as substrate. Optimal pH values and temperatures for the lipase produced by the 4 different microorganisms were determined. The lipolytic activity generally reached a maximum after incubation for 2 to 6 days. The subsequent decrease in the lipolytic activity was associated with a high proteolytic activity only for Micrococcus caseolyticus. The lipolytic activity was decreased by the presence of olive oil in the medium. Determination of the lipolytic activity after a certain time of incubation, the maximal lipolytic activity and a time integrated lipolytic activity are compared as estimators for the potential hydrolytic capacity of micro organisms.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Nyckelord

Food Engineering
Livsmedelsteknik

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Jonsson, U.
Snygg, Bengt Gör ...
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Journal of Appli ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy