SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-9252"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-9252" > Including environme...

  • Andersson, KarinRISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik (författare)

Including environmental aspects in production development : A case study of tomato ketchup

  • Artikel/kapitelEngelska1999

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 1999
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:ri-9252
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-9252URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • An environmental Life Cycle Assessment (LCA) study of a specific tomato ketchup was carried out. The objectives of the work were to illustrate how LCA can be used in production development; to investigate the influence of the geographical location of certain processes; and to find ways to improve the product's environmental performance. In the screening LCA which includes the whole life cycle, the packaging and processing sub-systems were found to be significant in the total environmental impact made by ketchup. Accordingly, six alternative systems, including packaging, processing and transportation, were modelled and simulated. The environmental impact categories included were energy use, global warming, acidification, eutrophication, photo-oxidant formation and the generation of radioactive waste. It was concluded that the current geographical location of the production of ketchup is preferable; the contributions to acidification can be reduced significantly; and the environmental profile of the product can be improved for either the type of tomato paste currently used or a less concentrated tomato paste. A shift to a less concentrated paste would also mean that traditional quality parameters of the ketchup could be improved. © 1999 Academic Press.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Ohlsson, ThomasRISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik (författare)
  • RISESIK – Institutet för livsmedel och bioteknik (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie32:3, s. 134-1410023-64381096-1127

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Andersson, Karin
Ohlsson, Thomas
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Lebensmittel-Wis ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy