SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-36824"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-36824" > Development of feed...

Development of feeding selectivity and consistency in food choice over5 years in fallow deer

Bergvall, Ulrika A, 1970- (författare)
Stockholms universitet,Zoologiska institutionen
 (creator_code:org_t)
elsevier, 2009
2009
Engelska.
Ingår i: Behavioural Processes. - : elsevier. - 0376-6357 .- 1872-8308. ; 80, s. 140-146
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • In order to better understand the development and maintenance of feeding selectivity, several feedingexperimentswere performed with fallowdeer (Damadama L.). In experiments performed when the fawnswere between tenand 27 days old, itwas found that all fawnsshowedpreferences for sucrose but aversionstowards tannic acid and ascorbic acid.However, differences in selectivity towards tannic acidwere presentalready before the fawns became functional ruminants and these individual differences lasted 5 years.Moreover, individuals that ingested overall less tannic acid, searched more thoroughly between foodsources. When the foraging behaviour was compared with age (11–41 days old and 65–97 days old), itwas found that the time a fawn spent eating, increased with age, and the time spent on exploration,smelling and tasting plants decreased with age. Furthermore, the fawns increased their intake of grassand herbs, while the intake of soil and dead plant material decreased with age.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Biologi -- Zoologi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Biological Sciences -- Zoology (hsv//eng)

Nyckelord

Fallow deer
Feeding selectivity
Foraging
Tannic acid
Animal physiology
Zoofysiologi
etologi
Ethology

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Bergvall, Ulrika ...
Om ämnet
NATURVETENSKAP
NATURVETENSKAP
och Biologi
och Zoologi
Artiklar i publikationen
Behavioural Proc ...
Av lärosätet
Stockholms universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy