SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:umu-214363"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:umu-214363" > Thinking and re-thi...

  • Einarsson, Sandra,1981-Umeå universitet,Institutionen för kost- och måltidsvetenskap (författare)

Thinking and re-thinking : a qualitative study of university teachers' perspectives on the development process for a new online interprofessional education curriculum in a Swedish higher education institution

  • Artikel/kapitelEngelska2023

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Cappelen Damm Akademisk,2023
  • electronicrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:umu-214363
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-214363URI
  • https://doi.org/10.23865/nse.v43.4165DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The objective was to reflect on the experience of working collaboratively across education programmes, departments, and faculties from the perspective of university teachers at a higher education institution. Nine teachers from five programmes working together to develop a new curriculum for interprofessional education (IPE) participated in a focus group discussion. Data were analysed using thematic analysis. Findings suggest that teacher experiences can be understood in terms of teamwork processes valued from both professional and IPE experiential variations within the group. Since findings illustrate pedagogical collaboration across department and faculty boundaries, they can inspire teachers who are planning a similar process.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Johansson, AnnaUmeå universitet,Avdelningen för arbetsterapi(Swepub:umu)anjo0520 (författare)
  • Kautto, Ethel,1966-Umeå universitet,Institutionen för kost- och måltidsvetenskap(Swepub:umu)etlkao00 (författare)
  • Lindberg, VeronicaUmeå universitet,Logopedi(Swepub:umu)veaoln96 (författare)
  • Ljusbäck, Ann MargrethUmeå universitet,Avdelningen för arbetsterapi(Swepub:umu)anma0386 (författare)
  • Rydén, Petra,1972-Umeå universitet,Institutionen för kost- och måltidsvetenskap(Swepub:umu)pery0001 (författare)
  • Salander Ulander, MonicaUmeå universitet,Institutionen för omvårdnad(Swepub:umu)mosa0012 (författare)
  • Fjellman-Wiklund, AnncristineUmeå universitet,Avdelningen för fysioterapi(Swepub:umu)anfj0005 (författare)
  • Wiklund, MariaUmeå universitet,Avdelningen för fysioterapi(Swepub:umu)maawid81 (författare)
  • Umeå universitetInstitutionen för kost- och måltidsvetenskap (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Nordic Studies in Education: Cappelen Damm Akademisk43:3, s. 225-2401891-59141891-5949

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy