SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-237328"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-237328" > Protein intake and ...

  • Deutz, M.E (författare)

Protein intake and exercise for optimal muscle function with aging : Recommendations from the ESPEN Expert Group

  • Artikel/kapitelEngelska2014

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Elsevier BV,2014
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:uu-237328
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-237328URI
  • https://doi.org/10.1016/j.clnu.2014.04.007DOI
  • http://kipublications.ki.se/Default.aspx?queryparsed=id:130431057URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The aging process is associated with gradual and progressive loss of muscle mass along with lowered strength and physical endurance. This condition, sarcopenia, has been widely observed with aging in sedentary adults. Regular aerobic and resistance exercise programs have been shown to counteract most aspects of sarcopenia. In addition, good nutrition, especially adequate protein and energy intake, can help limit and treat age-related declines in muscle mass, strength, and functional abilities. Protein nutrition in combination with exercise is considered optimal for maintaining muscle function.With the goal of providing recommendations for health care professionals to help older adults sustain muscle strength and function into older age, the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) hosted a Workshop on Protein Requirements in the Elderly, held in Dubrovnik on November 24 and 25, 2013. Based on the evidence presented and discussed, the following recommendations are made (a) for healthy older people, the diet should provide at least 1.0–1.2 g protein/kg body weight/day, (b) for older people who are malnourished or at risk of malnutrition because they have acute or chronic illness, the diet should provide 1.2–1.5 g protein/kg body weight/day, with even higher intake for individuals with severe illness or injury, and (c) daily physical activity or exercise (resistance training, aerobic exercise) should be undertaken by all older people, for as long as possible.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Bauer, J.M (författare)
  • Barazzoni, R (författare)
  • Biolo, G (författare)
  • Boirie, Y (författare)
  • Bosy-Westphal, A (författare)
  • Cederholm, TommyKarolinska Institutet,Uppsala universitet,Klinisk nutrition och metabolism(Swepub:uu)tomce419 (författare)
  • Cruz-Jentoft, A (författare)
  • Krznariç, Z (författare)
  • Nair, K.S (författare)
  • Singer, P (författare)
  • Teta, Daniel (författare)
  • Tipton, K (författare)
  • Calder, P.C (författare)
  • Deutz, NEP (författare)
  • Uppsala universitetKlinisk nutrition och metabolism (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Clinical Nutrition: Elsevier BV33:6, s. 929-9360261-56141532-1983

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy