SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-90004"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-90004" > Improved lectin-med...

Improved lectin-mediated immobilization of human red blood cells in superporous agarose beads

Gottschalk, Ingo (författare)
Uppsala universitet,Institutionen för naturvetenskaplig biokemi
Gustavsson, Per-Erik (författare)
Lund University,Lunds universitet,Tillämpad biokemi,Centrum för tillämpade biovetenskaper,Kemiska institutionen,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Pure and Applied Biochemistry,Center for Applied Life Sciences,Department of Chemistry,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
Ersson, Bo (författare)
Uppsala universitet,Institutionen för naturvetenskaplig biokemi
visa fler...
Lundahl, Per (författare)
Uppsala universitet,Institutionen för ytbioteknik med Centrum för ytbioteknik
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2003
2003
Engelska.
Ingår i: Journal of chromatography. B. - 1570-0232 .- 1873-376X. ; 784:1, s. 203-208
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • A new type of agarose bead, superporous agarose, was used as a gel support for immobilization of human red blood cells (RBCs) mediated by wheat germ lectin. The number of immobilized cells was similar to that obtained with commercial wheat germ lectin–agarose but the cell stability appeared to be superior. This allowed improved frontal affinity chromatographic analyses of cytochalasin B (CB)-binding to the glucose transporter GLUT1 which established a ratio of one CB-binding site per GLUT1 dimer for both plain RBCs or those treated with different poly amino acids. The measured dissociation constants, 70±14 nM for CB and 12±3 mM for glucose binding to GLUT1, are similar to those reported earlier.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Biologi -- Biokemi och molekylärbiologi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Biological Sciences -- Biochemistry and Molecular Biology (hsv//eng)

Nyckelord

Wheat germ agglutinin
Cytochalasin B
GLUT1
Immobilization
Superporous agarose
Wheat germ agglutinin
Cytochalasin B
GLUT1

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy