SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/299688"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/299688" > Narrowing uncertain...

  • Toreti, A (författare)

Narrowing uncertainties in the effects of elevated CO2 on crops

  • Artikel/kapitelEngelska2020

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2020-12-11
  • Springer Science and Business Media LLC,2020

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:gup.ub.gu.se/299688
  • https://gup.ub.gu.se/publication/299688URI
  • https://doi.org/10.1038/s43016-020-00195-4DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Plant responses to rising atmospheric carbon dioxide (CO2) concentrations, together with projected variations in temperature and precipitation will determine future agricultural production. Estimates of the impacts of climate change on agriculture provide essential information to design effective adaptation strategies, and develop sustainable food systems. Here, we review the current experimental evidence and crop models on the effects of elevated CO2 concentrations. Recent concerted efforts have narrowed the uncertainties in CO2-induced crop responses so that climate change impact simulations omitting CO2 can now be eliminated. To address remaining knowledge gaps and uncertainties in estimating the effects of elevated CO2 and climate change on crops, future research should expand experiments on more crop species under a wider range of growing conditions, improve the representation of responses to climate extremes in crop models, and simulate additional crop physiological processes related to nutritional quality.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Deryng, D (författare)
  • Tubiello, F N (författare)
  • Müller, C (författare)
  • Kimball, B A (författare)
  • Moser, G (författare)
  • Boote, K (författare)
  • Asseng, S (författare)
  • Pugh, T A M (författare)
  • Vanuytrecht, E (författare)
  • Pleijel, Håkan,1958Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för biologi och miljövetenskap,Department of Biological and Environmental Sciences(Swepub:gu)xpleha (författare)
  • Webber, H (författare)
  • Durand, J-L (författare)
  • Dentener, F (författare)
  • Ceglar, A (författare)
  • Wang, X (författare)
  • Badeck, F (författare)
  • Lecerf, R (författare)
  • Wall, G W (författare)
  • van den Berg, M (författare)
  • Hoegy, P (författare)
  • Lopez-Lozano, R (författare)
  • Zampieri, M (författare)
  • Galmarini, S (författare)
  • O´Leary, G J (författare)
  • Manderscheid, R (författare)
  • Mencos Contreras, E (författare)
  • Rosenzweig, C (författare)
  • Göteborgs universitetInstitutionen för biologi och miljövetenskap (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Nature Food: Springer Science and Business Media LLC1, s. 775-7822662-1355

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy