SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/305595"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/305595" > Controlled spawning...

  • Schagerström, EllenGothenburg University,Göteborgs universitet,SWEMARC,Institutionen för biologi och miljövetenskap,Department of Biological and Environmental Sciences (författare)

Controlled spawning and rearing of the sea cucumber, Parastichopus tremulus

  • Artikel/kapitelEngelska2022

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2021-06-03
  • Wiley,2022

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:gup.ub.gu.se/305595
  • https://gup.ub.gu.se/publication/305595URI
  • https://doi.org/10.1111/jwas.12816DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The red sea cucumber, Parastichopus tremulus, a cold water species with commercial potential, has recently attracted attention for wild harvest as well as for potential use in integrated multi-trophic aquaculture in Scandinavian countries. Overharvesting has put natural stocks of sea cucumbers at risk in several countries. Our goal was to develop a rearing protocol for P. tremulus to enable sustainable production of this species. This study presents results from spawning and larval rearing conducted in both Norway (NO) and Sweden (SWE) during May-August 2019. We describe spawning induction and behavior, fertilization success, embryonic and auricularia larval development rate for this species under laboratory conditions. The larvae were fed a mixture of three species of live microalgae (SWE) and algal paste (NO). Larval development rate and survival were monitored at four different temperatures (7, 10, 13, and 16 degrees C). Results showed faster development with increasing temperature. Daily food consumption rate was highest at the highest temperature. The combined effects of temperature and food availability on survival were investigated for the same four temperatures and three different feed concentrations. Only food availability affected the mortality rate, with the highest mortality in the low feeding regime of 1,000-2,000 cells ml(-1) day(-1).

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Christophersen, G. (författare)
  • Sunde, J. (författare)
  • Bakke, S. (författare)
  • Matusse, NediaGothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för biologi och miljövetenskap,SWEMARC,Department of Biological and Environmental Sciences (författare)
  • Dupont, Samuel,1971Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för biologi och miljövetenskap,SWEMARC,Department of Biological and Environmental Sciences(Swepub:gu)xdupsa (författare)
  • Sundell, Kristina,1959Gothenburg University,Göteborgs universitet,SWEMARC,Institutionen för biologi och miljövetenskap,Department of Biological and Environmental Sciences(Swepub:gu)xskris (författare)
  • Göteborgs universitetSWEMARC (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Journal of the World Aquaculture Society: Wiley53:1, s. 224-2400893-88491749-7345

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy