SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/311109"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/311109" > Maximum levels of c...

  • Koutsoumanis, Konstantinos (författare)

Maximum levels of cross-contamination for 24 antimicrobial active substances in non-target feed. Part 11: Sulfonamides

  • Artikel/kapitelEngelska2021

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Wiley,2021

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:gup.ub.gu.se/311109
  • https://gup.ub.gu.se/publication/311109URI
  • https://doi.org/10.2903/j.efsa.2021.6863DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The specific concentrations of sulfonamides in non-target feed for food-producing animals, below which there would not be an effect on the emergence of, and/or selection for, resistance in bacteria relevant for human and animal health, as well as the specific antimicrobial concentrations in feed which have an effect in terms of growth promotion/increased yield were assessed by EFSA in collaboration with EMA. Details of the methodology used for this assessment, associated data gaps and uncertainties, are presented in a separate document. To address antimicrobial resistance, the Feed Antimicrobial Resistance Selection Concentration (FARSC) model developed specifically for the assessment was applied. However, due to the lack of data on the parameters required to calculate the FARSC, it was not possible to conclude the assessment until further experimental data are available. To address growth promotion, data from scientific publications obtained from an extensive literature review were used. Levels in feed that showed to have an effect on growth promotion/increased yield were identified for three sulfonamides: sulfamethazine, sulfathiazole and sulfamerazine. It was recommended to carry out studies to generate the data that are required to fill the gaps which prevented the calculation of the FARSC for these antimicrobials.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Allende, Ana (författare)
  • Alvarez-Ordóñez, Avelino (författare)
  • Bolton, Declan (författare)
  • Bover-Cid, Sara (författare)
  • Chemaly, Marianne (författare)
  • Davies, Robert (författare)
  • De Cesare, Alessandra (författare)
  • Herman, Lieve (författare)
  • Hilbert, Friederike (författare)
  • Lindqvist, Roland (författare)
  • Nauta, Maarten (författare)
  • Ru, Giuseppe (författare)
  • Simmons, Marion (författare)
  • Skandamis, Panagiotis (författare)
  • Suffredini, Elisabetta (författare)
  • Andersson, Dan I. (författare)
  • Bampidis, Vasileios (författare)
  • Bengtsson-Palme, Johan,1985Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar,CARe - Centrum för antibiotikaresistensforskning,Institute of Biomedicine, Department of Infectious Medicine,Centre for antibiotic resistance research, CARe(Swepub:gu)xbengg (författare)
  • Bouchard, Damien (författare)
  • Ferran, Aude (författare)
  • Kouba, Maryline (författare)
  • López Puente, Secundino (författare)
  • López-Alonso, Marta (författare)
  • Nielsen, Søren Saxmose (författare)
  • Pechová, Alena (författare)
  • Petkova, Mariana (författare)
  • Girault, Sebastien (författare)
  • Broglia, Alessandro (författare)
  • Guerra, Beatriz (författare)
  • Innocenti, Matteo Lorenzo (författare)
  • Liébana, Ernesto (författare)
  • López-Gálvez, Gloria (författare)
  • Manini, Paola (författare)
  • Stella, Pietro (författare)
  • Peixe, Luisa (författare)
  • Göteborgs universitetInstitutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:EFSA Journal: Wiley19:101831-4732

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy