SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:3445335c-020d-4224-8714-51a188f2b38c"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:3445335c-020d-4224-8714-51a188f2b38c" > Combinations of cer...

  • Arena, Mattia PiaUniversity of Foggia (författare)

Combinations of cereal β-glucans and probiotics can enhance the anti-inflammatory activity on host cells by a synergistic effect

  • Artikel/kapitelEngelska2016

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Elsevier BV,2016
  • 12 s.

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:lup.lub.lu.se:3445335c-020d-4224-8714-51a188f2b38c
  • https://lup.lub.lu.se/record/3445335c-020d-4224-8714-51a188f2b38cURI
  • https://doi.org/10.1016/j.jff.2016.02.015DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype
  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype

Anmärkningar

  • The influence of oat and barley β-glucans on some features of diverse probiotic strains was investigated. Neither barley nor oat β-glucans supported the growth of any of the investigated strains when used as the sole carbon source in fermentation media. No protective effect by β-glucans was observed on bacterial survival to in vitro simulation of the human digestive tract. Moreover, the presence of β-glucans did not enhance the ability of probiotic bacteria to adhere on human intestinal cells. The immunomodulatory activities of probiotics, β-glucans, and their combinations were studied and compared in vitro by transcriptional analysis of immune-related genes on LPS-stimulated THP-1 macrophages. Immune modulating properties were evidenced. In particular, mixtures of probiotic microorganisms and barley β-glucans exhibited synergistic effects in modulating the transcriptional level of several immune-related genes, leading to an overall enhanced anti-inflammatory effect. Together, these findings suggest a promising application of probiotic bacteria and β-glucans in the preparation of dietary mixtures presenting health-promoting features such as immunomodulatory properties.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Russo, PasqualePromis Biotech srl (författare)
  • Capozzi, VittorioUniversity of Foggia (författare)
  • Rascón, AnaLund University,Lunds universitet,Centrum för preventiv livsmedelsforskning,Universitetets särskilda verksamheter,Food for Health Science Centre,University Specialised Centres,Aventure AB(Swepub:lu)biot-aro (författare)
  • Felis, Giovanna E.University of Verona (författare)
  • Spano, GiuseppeUniversity of Foggia (författare)
  • Fiocco, DanielaUniversity of Foggia (författare)
  • University of FoggiaPromis Biotech srl (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Journal of Functional Foods: Elsevier BV23, s. 12-231756-4646

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy