SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:a3a760e6-df80-4215-b05c-08d4b762a78b"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:a3a760e6-df80-4215-b05c-08d4b762a78b" > Fermentation of oat...

  • Nyman, M. G.L.Lund University,Lunds universitet (författare)

Fermentation of oat fiber in the rat intestinal tract : A study of different cellular areas

  • Artikel/kapitelEngelska1988

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Elsevier BV,1988
  • 5 s.

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:lup.lub.lu.se:a3a760e6-df80-4215-b05c-08d4b762a78b
  • https://lup.lub.lu.se/record/a3a760e6-df80-4215-b05c-08d4b762a78bURI
  • https://doi.org/10.1093/ajcn/48.2.274DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype
  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype

Anmärkningar

  • Intestinal fermentation of dietary fiber from oat husk, bran, and white flour and a commercial oat bran was investigated through balance experiments in rats. Both solubility and monomeric composition of the fiber differed widely. Fiber from husk was only 0.5% soluble and nearly completely resistant to fermentation whereas fiber from bran (38% soluble) and white flour (24% soluble) was more fermentable (62% and 55% of the intake, respectively). Fiber from commercial bran (37% soluble) was most extensively fermented; only 19% of the fiber could be detected in feces. The fecal dry weight with the husk in the diet was significantly (p < 0.001) higher than that for the other preparations. Most of the fecal dry weight increment for husk (~95%) could be accounted for as fiber whereas only 45-65% of the increment was undegraded fiber for the other preparations. An additional 20-30% could be explained by protein and ~15% by fat with these preparations.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Asp, N. G.L.Lund University,Lunds universitet(Swepub:lu)inl-nga (författare)
  • Lunds universitet (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:American Journal of Clinical Nutrition: Elsevier BV48:2, s. 274-2780002-9165

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Nyman, M. G.L.
Asp, N. G.L.
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Annan teknik
och Livsmedelsteknik
Artiklar i publikationen
American Journal ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy