SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:cd0973c2-4694-4924-a3b6-69a27ca98dc6"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:cd0973c2-4694-4924-a3b6-69a27ca98dc6" > A Highly Oriented C...

A Highly Oriented Cubic Phase Formed by Lipids under Shear

Seddon, Annela M. (författare)
Lotze, Gudrun (författare)
Plivelic, Tomás (författare)
Lund University,Lunds universitet,MAX IV-laboratoriet,MAX IV Laboratory
visa fler...
Squires, Adam M. (författare)
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2011-08-17
2011
Engelska.
Ingår i: Journal of the American Chemical Society. - : American Chemical Society (ACS). - 1520-5126 .- 0002-7863. ; 133:Online August 8, 2011, s. 13860-13863
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • We demonstrate the formation of a macroscopically oriented inverse bicontinuous cubic (QII) lipid phase from a sponge (L3) phase by controlled hydration during shear flow. The L3 phase was the monoolein/butanediol/water system; the addition of water reduces the butanediol concentration, inducing the formation of a diamond (QIID) cubic phase, which is oriented by the shear flow. The phenomenon was reproduced in both capillary and Couette geometries, indicating that this represents a robust general route for the production of highly aligned bulkQII samples, with applications in nanomaterial templating and protein research.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Fysik (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Physical Sciences (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

art (ämneskategori)
ref (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Seddon, Annela M ...
Lotze, Gudrun
Plivelic, Tomás
Squires, Adam M.
Om ämnet
NATURVETENSKAP
NATURVETENSKAP
och Fysik
Artiklar i publikationen
Journal of the A ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy