SwePub
Sök i SwePub databas

  Utökad sökning

Träfflista för sökning "id:"swepub:oai:DiVA.org:ri-26627" "

Sökning: id:"swepub:oai:DiVA.org:ri-26627"

  • Resultat 1-1 av 1
Sortera/gruppera träfflistan
   
NumreringReferensOmslagsbildHitta
1.
  • Carlsson, F, et al. (författare)
  • Protein-polyelectrolyte cluster formation and redissolution: A Monte Carlo study
  • 2003
  • Ingår i: Journal of The American Ceramic Society. - : American Chemical Society (ACS). - 0002-7820 .- 1551-2916. ; 125:10, s. 3140-9
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)abstract
    • Aqueous solutions of proteins and oppositely charged polyelectrolytes were studied at different polyelectrolyte chain length, ionic strength, and protein-protein interaction potential as a function of the polyelectrolyte concentration. One of the protein models used represented lysozyme in aqueous environment. The model systems were solved by Monte Carlo simulations, and their properties were analyzed in terms of radial distribution functions, structure factors, and cluster composition probabilities. In the system with the strongest electrostatic protein-polyelectrolyte interaction the largest clusters were formed near or at equivalent amount of net protein charge and polyelectrolyte charge, whereas in excess of polyelectrolyte a redissolution appeared. Shorter polyelectrolyte chains and increased ionic strength lead to weaker cluster formation. An inclusion of nonelectrostatic protein-protein attraction promoted the protein-polyelectrolyte cluster formation.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Resultat 1-1 av 1
Typ av publikation
tidskriftsartikel (1)
Typ av innehåll
refereegranskat (1)
Författare/redaktör
Linse, Per (1)
Malmsten, Martin (1)
Carlsson, F. (1)
Lärosäte
Uppsala universitet (1)
Lunds universitet (1)
RISE (1)
Språk
Engelska (1)
Forskningsämne (UKÄ/SCB)
Naturvetenskap (1)
År

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy