SwePub
Sök i SwePub databas

  Utökad sökning

Träfflista för sökning "id:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:8c5b7be1-700f-4f62-9b48-4c6c808508e7" "

Sökning: id:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:8c5b7be1-700f-4f62-9b48-4c6c808508e7"

  • Resultat 1-1 av 1
Sortera/gruppera träfflistan
   
NumreringReferensOmslagsbildHitta
1.
  • Alfredo Zambrano, José, et al. (författare)
  • Characterization of high Arabinoxylan oat lines identified from a mutagenized oat population
  • 2023
  • Ingår i: Food Chemistry. - : Elsevier BV. - 0308-8146. ; 404
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)abstract
    • Oat (Avena sativa) is a nutritionally important cereal crop that is rich in health-promoting dietary fibers, favorable proteins and polar lipids. In this work, ca. 500 random lines of a mutagenized oat population of high genetic variation were screened for arabinoxylan (AX) content. This identified lines with up to 60% higher AX levels in flour from whole seed and up to 100% higher in flour from dehulled seeds, as compared to the original Belinda variety. In addition, the cellular localization of AX was determined in cross-sections of dehulled seeds from three high and one low AX line using a xylan-specific antibody. This revealed variations in the amount and localization of AX between high and low AX lines. The high AX lines will now serve as a starting point in the development of oat varieties with superior health-promoting and rheological properties.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Resultat 1-1 av 1
Typ av publikation
tidskriftsartikel (1)
Typ av innehåll
refereegranskat (1)
Författare/redaktör
Olsson, Olof (1)
Alfredo Zambrano, Jo ... (1)
Thyagarajan, Aishwar ... (1)
Sardari, Roya R.R. (1)
Lärosäte
Lunds universitet (1)
Språk
Engelska (1)
Forskningsämne (UKÄ/SCB)
Lantbruksvetenskap (1)
År

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy