SwePub
Sök i SwePub databas

  Utökad sökning

Träfflista för sökning "id:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:ac1c843c-dfc5-47f5-a001-d2f082dc09f3" "

Sökning: id:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:ac1c843c-dfc5-47f5-a001-d2f082dc09f3"

  • Resultat 1-1 av 1
Sortera/gruppera träfflistan
   
NumreringReferensOmslagsbildHitta
1.
  • Lindgren, Ola, et al. (författare)
  • Dissociated incretin hormone response to protein versus fat ingestion in obese subjects.
  • 2011
  • Ingår i: Diabetes, Obesity and Metabolism. - : Wiley. - 1462-8902. ; 13, s. 863-865
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)abstract
    • Protein elicits a stronger early (30 min) glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP) response than fat ingestion in lean individuals, with no difference in glucagon-like peptide-1 (GLP-1). We assessed the incretin hormone response to protein versus fat ingestion in obesity. Equicaloric (8 kcal/kg) fat (olive oil) or protein (whey protein) was ingested by non-diabetic obese male volunteers (BMI >30kg/m(2) ; n=12) and plasma GIP and GLP-1 were determined. We found no difference in the early GIP or GLP-1 responses to fat vs. protein. However, the total 300 min GIP response was greater after fat than after protein ingestion (20.3±3.9 vs. 10.0±2.8 nmol/l x 300 min; P=0.026), whereas the 300 min GLP-1 responses were the same. Thus, in obesity, protein and fat ingestion elicit similar early (30 min) incretin hormone responses, whereas 300 min GIP secretion is more pronounced after fat than protein ingestion.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Resultat 1-1 av 1
Typ av publikation
tidskriftsartikel (1)
Typ av innehåll
refereegranskat (1)
Författare/redaktör
Ahren, Bo (1)
Holst, J J (1)
Lindgren, Ola (1)
Carr, R (1)
Deacon, C (1)
Lärosäte
Lunds universitet (1)
Språk
Engelska (1)
Forskningsämne (UKÄ/SCB)
Medicin och hälsovetenskap (1)
År

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy