SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:hkr-10734"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:hkr-10734" > Aspects of cooking ...

Aspects of cooking in food and meal science

Brunosson, Albina, 1986- (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Plattformen för forskning om verksamhetsförlagd utbildning och professionslärande,Mat- och måltidskunskap,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
Bryntorp, Anna, 1976- (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
Nyberg, Maria, 1977- (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Mat Måltid Hälsa,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
visa fler...
Olsson, Viktoria, 1973- (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Mat- och måltidskunskap,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
Sepp, Hanna, 1968- (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Mat- och måltidsvetenskap,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
Wendin, Karin (författare)
Högskolan Kristianstad,Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen,Högskolan Kristianstad, Avdelningen för Praktisk-estetiska ämnen
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2013
2013
Engelska.
Ingår i: 8th International Conference on Culinary Arts and Sciences. - 9789898631084 ; , s. 206-210
  • Konferensbidrag (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Education and research within the interdisciplinary subject food and meal science can be mediated through science, craft and creativity and cooking is a central activity. This paper aims at elucidating some aspects of cooking through the perspectives “Culture and Communication” “Food Science” and “Nutrition and Health”. This was done through a survey among students and teachers. The results stress the importance of an interdisciplinary approach to understand the different aspects of cooking and the prominent view on cooking as a cultural and communicative activity.

Nyckelord

cooking
food and meal science
education

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
kon (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy