SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-149584"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-149584" > A chemically modifi...

  • Siddiqui, K. S. (författare)

A chemically modified α-amylase with a molten-globule state has entropically driven enhanced thermal stability

  • Artikel/kapitelEngelska2010

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2010-08-09
  • Oxford University Press (OUP),2010
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:kth-149584
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kth:diva-149584URI
  • https://doi.org/10.1093/protein/gzq051DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • QC 20140826
  • The thermostability properties of TAA were investigated by chemically modifying carboxyl groups on the surface of the enzyme with AMEs. The TAAMOD exhibited a 200 improvement in starch-hydrolyzing productivity at 60°C. By studying the kinetic, thermodynamic and biophysical properties, we found that TAAMOD had formed a thermostable, MG state, in which the unfolding of the tertiary structure preceded that of the secondary structure by at least 20°C. The X-ray crystal structure of TAAMOD revealed no new permanent interactions (electrostatic or other) resulting from the modification. By deriving thermodynamic activation parameters of TAAMOD, we rationalised that thermostabilisation have been caused by a decrease in the entropy of the transition state, rather than being enthalpically driven. Far-UV CD shows that the origin of decreased entropy may have arisen from a higher helical content of TAAMOD. This study provides new insight into the intriguing properties of an MG state resulting from the chemical modification of TAA.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Poljak, A. (författare)
  • De Francisci, D. (författare)
  • Guerriero, GeaUniversity of New South Wales, Sydney, Australia(Swepub:kth)u1p3u22n (författare)
  • Pilak, O. (författare)
  • Burg, D. (författare)
  • Raftery, M. J. (författare)
  • Parkin, D. M. (författare)
  • Trewhella, J. (författare)
  • Cavicchioli, R. (författare)
  • University of New South Wales, Sydney, Australia (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Protein Engineering Design & Selection: Oxford University Press (OUP)23:10, s. 769-7801741-01261741-0134

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy