SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8492"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8492" > Microwave convectiv...

  • Ahrné, LiliaRISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik (författare)

Microwave convective drying of plant foods at constant and variable microwave power

  • Artikel/kapitelEngelska2007

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Informa UK Limited,2007
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:ri-8492
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-8492URI
  • https://doi.org/10.1080/07373930701438436DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Microwave convective drying of plant foods is a promising process due to the shorter drying time and better product quality. High microwave power decreases the drying time but causes charring of the product. In this work, microwave drying under constant and variable microwave power were compared. Temperature-sensitive products, such as plant foods, are especially affected by microwave power during the final drying period. Therefore, drying at variable microwave power was found to be a more suitable drying process. Air (temperature and velocity) has an important role during microwave drying, not only as carrier of evaporated moisture but also as it contributes to a more homogeneous and faster drying.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Pereira, N.R. (författare)
  • Staack, N. (författare)
  • Floberg, P. (författare)
  • RISESIK – Institutet för livsmedel och bioteknik (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Drying Technology: Informa UK Limited25:42193, s. 1149-11530737-39371532-2300

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Ahrné, Lilia
Pereira, N.R.
Staack, N.
Floberg, P.
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Drying Technolog ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy