SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-37051"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-37051" > The electronic stru...

  • Nyberg, MUppsala universitet,Fysiska institutionen (författare)

The electronic structure and surface chemistry of glycine adsorbed on Cu(110)

  • Artikel/kapitelEngelska2000

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • AMER INST PHYSICS,2000
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:uu-37051
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-37051URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Addresses: Pettersson LGM, Univ Stockholm, Dept Phys, Box 6730, S-11385 Stockholm, Sweden. Univ Stockholm, Dept Phys, S-11385 Stockholm, Sweden. Univ Uppsala, Dept Phys, S-75121 Uppsala, Sweden.
  • We present a combined density functional theory and x-ray emission spectroscopy study of the bonding and chemistry of glycine (NH2CH2COOH) chemisorbed on Cu(110). The amino acid deprotonates upon adsorption. The adsorbate exhibits a rich surface chemistry

Ämnesord och genrebeteckningar

  • INTERMOLECULAR POTENTIALS; PACKING CONFIGURATIONS; EMPIRICAL POTENTIALS; LATTICE ENERGIES; CRYSTAL DATA; AMINO-ACIDS; ADSORPTION; HYDROGEN; SPECTROSCOPY; ABSORPTION

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Hasselstrom, J (författare)
  • Karis, O (författare)
  • Wassdahl, N (författare)
  • Weinelt, M (författare)
  • Nilsson, A (författare)
  • Pettersson, LGM (författare)
  • Uppsala universitetFysiska institutionen (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS: AMER INST PHYSICS112:12, s. 5420-54270021-9606

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy