SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Extended search

onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-395147"
 

Search: onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-395147" > Mat och ätande :

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Mat och ätande : Sociologiska perspektiv

Neuman, Nicklas, 1987- (editor)
Uppsala universitet,Institutionen för kostvetenskap
 (creator_code:org_t)
ISBN 9789144131672
1
Lund : Studentlitteratur AB, 2019
Swedish 456 s.
  • Editorial collection (other academic/artistic)
Abstract Subject headings
Close  
  • Alla människor äter och alla samhällen måste föda sin befolkning. Därav är samhällsvetenskapliga perspektiv för att förstå matens funktioner bortom livsmedlens kemiska sammansättningar och människans biologi nödvändiga. I Mat och ätande: Sociologiska perspektiv ges läsaren övergripande ingångar till teoretiska, empiriska och historiska perspektiv där maten i samhället står i fokus. Boken bidrar med viktiga insikter om mat i en tid då utbudet av vetenskaplig, populärvetenskaplig och ovetenskaplig litteratur om kost och hälsa vuxit sig närmast oöverskådligt. Bokens insikter rör matens betydande roll ur flera perspektiv: stadier i vår livscykel, social differentiering mellan grupper, välfärdsstatens framväxt, global handel, arbete inom och utanför hemmet, med mera. Författarna är forskare som är aktiva inom kostvetenskap, sociologi, etnologi, måltidsvetenskap, utbildningsvetenskap och tjänstevetenskap.Mat och ätande: Sociologiska perspektiv bidrar med värdefull läsning oavsett om målet är allmänt intellektuellt förkovrande om matens komplexitet i samhället, framtida arbete med planering av måltider inom offentlig sektor eller restaurangbranschen, nutritionsbehandling av patienter, miljö- och folkhälsoarbete eller utbildning.Boken riktar sig till studenter inom främst kost- och gastronomiutbildningar och hem- och konsumentkunskap, samt till utbildningar där människors matvanor spelar en central roll. Den kan också vara av intresse för studenter inom humaniora och samhällsvetenskap som vill stifta bekantskap med mat- och måltidsområdet.

Subject headings

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Juridik (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Law (hsv//eng)

Keyword

Kostvetenskap
Food, Nutrition and Dietetics

Publication and Content Type

vet (subject category)
sam (subject category)

Find in a library

To the university's database

  • 1 of 1
  • Previous record
  • Next record
  •    To hitlist

Find more in SwePub

By the author/editor
Neuman, Nicklas, ...
About the subject
SOCIAL SCIENCES
SOCIAL SCIENCES
and Law
By the university
Uppsala University

Search outside SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view