SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/61301"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/61301" > Modification of IgE...

Modification of IgE Binding to beta-Lactoglobulin by Fermentation and Proteolysis of Cow's Milk

Ehn, Britt-Marie, 1962 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för invärtesmedicin, Avdelningen för lungmedicin och allergologi,Institute of Internal Medicine, Dept of Respiratory Medicine/Allergology
Allmere, T. (författare)
Telemo, Esbjörn, 1953 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för invärtesmedicin, Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning,Institute of Internal Medicine, Dept of Rheumatology and Inflammation Research
visa fler...
Bengtsson, Ulf, 1944 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för invärtesmedicin, Avdelningen för lungmedicin och allergologi,Institute of Internal Medicine, Dept of Respiratory Medicine/Allergology
Ekstrand, B. (författare)
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2005
2005
Engelska.
Ingår i: J Agric Food Chem. ; 53:9
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The effect of fermentation by Lactobacilli and of proteolytic hydrolysis of whole milk on the IgE binding ability of beta-lactoglobulin was studied using an ELISA inhibition assay. Sera from nine adult milk allergic patients were tested. The individual sera showed a similar inhibition pattern in the changes during fermentation and proteolysis. The degradation of beta-lactoglobulin was studied with liquid chromatography. In general, fermentation with Lactobacilli gave little effect on IgE binding, even though chromatography data showed a gradual degradation of beta-lactoglobulin. Proteolysis with trypsin, however, gave extensive degradation of beta-lactoglobulin and strongly decreased IgE binding. In addition, we measured the inhibition pattern of beta-lactoglobulin in various selected commercially available fermented milk products. These showed an IgE binding capacity similar to that of nonfermented high pasteurized milk.

Ämnesord

MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Klinisk medicin (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Clinical Medicine (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Ehn, Britt-Marie ...
Allmere, T.
Telemo, Esbjörn, ...
Bengtsson, Ulf, ...
Ekstrand, B.
Om ämnet
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
MEDICIN OCH HÄLS ...
och Klinisk medicin
Artiklar i publikationen
Av lärosätet
Göteborgs universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy