SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:0f5c59ba-dbfc-45c2-8932-0db1fa07fc1d"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:0f5c59ba-dbfc-45c2-8932-0db1fa07fc1d" > Glucose and xylose ...

  • Erdei, BorbalaLund University,Lunds universitet,Avdelningen för kemiteknik,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Chemical Engineering,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH (författare)

Glucose and xylose co-fermentation of pretreated wheat straw using mutants of S. cerevisiae TMB3400.

  • Artikel/kapitelEngelska2013

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Elsevier BV,2013

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:lup.lub.lu.se:0f5c59ba-dbfc-45c2-8932-0db1fa07fc1d
  • https://lup.lub.lu.se/record/3346943URI
  • https://doi.org/10.1016/j.jbiotec.2012.12.003DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype
  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype

Anmärkningar

  • Wheat straw was pretreated and fermented to ethanol. Two strains, which had been mutated from the genetically modified Saccharomyces cerevisiae TMB3400, KE6-12 and KE6-13i, have been used in this study and the results of performance were compared to that of the original strain. The glucose and xylose co-fermentation ability was investigated in batch fermentation of steam-pretreated wheat straw (SPWS) liquid (undiluted, and diluted 1.5 and 2 times). Both strains showed improved xylose uptake in diluted SPWS liquid, and increased ethanol yields compared with the original TMB3400 strain, although xylitol formation also increased slightly. In undiluted SPWS liquid, however, only KE6-13i performed better than the original strain regarding xylose utilization. Fed-batch fermentation of 1.5 and 2 times diluted liquid was performed by adding the glucose-rich hydrolysates from enzymatic hydrolysis of the solid fraction of SPWS at a constant feed rate after 5h of fermentation, when the glucose had been depleted. The modified strains showed improved xylose conversion; however, the ethanol yield was not significantly improved due to increased glycerol production. Fed-batch fermentation resulted in faster xylose utilization than in the batch cases.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Franko, BalazsLund University,Lunds universitet,Avdelningen för kemiteknik,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Chemical Engineering,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH(Swepub:lu)chem-bfk (författare)
  • Galbe, MatsLund University,Lunds universitet,Avdelningen för kemiteknik,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Chemical Engineering,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH(Swepub:lu)kat-mga (författare)
  • Zacchi, GuidoLund University,Lunds universitet,Avdelningen för kemiteknik,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Chemical Engineering,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH(Swepub:lu)kat-gza (författare)
  • Avdelningen för kemiteknikInstitutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Journal of Biotechnology: Elsevier BV164:1, s. 50-581873-48630168-1656

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Erdei, Borbala
Franko, Balazs
Galbe, Mats
Zacchi, Guido
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Kemiteknik
Artiklar i publikationen
Journal of Biote ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy