SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:1d3121ea-a551-4e17-be78-f3bff099d866"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:1d3121ea-a551-4e17-be78-f3bff099d866" > In Vivo Effects of ...

In Vivo Effects of Phytic Acid and Polyphenols on the Bioavailability of Polysaccharides and Other Nutrients

NYMAN, MARGARETA E. (författare)
Lund University,Lunds universitet
BJÖRCK, INGER M. (författare)
Lund University,Lunds universitet
 (creator_code:org_t)
Wiley, 1989
1989
Engelska 4 s.
Ingår i: Journal of Food Science. - : Wiley. - 0022-1147 .- 1750-3841. ; 54:5, s. 1332-1335
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The effects of the antinutrients tannic acid, catechin and phytic acid on digestion of starch, protein and lipids, and fiber degradation were studied in rat balance experiments. To separate digestion in the small intestine from fermentation in the hind‐gut, diets were tested without and with the addition of antibiotics. The antinutrients had no effects, either on starch digestion or on fiber fermentation. In contrast, inhibition of protein digestibility was observed with all antinutrients tested, while the digestibility of lipids was reduced only with phytic acid and tannic acid. The fermentability of undigestible protein was affected by tannic acid, whereas that of lipids was affected also by phytic acid.

Ämnesord

TEKNIK OCH TEKNOLOGIER  -- Annan teknik -- Livsmedelsteknik (hsv//swe)
ENGINEERING AND TECHNOLOGY  -- Other Engineering and Technologies -- Food Engineering (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

art (ämneskategori)
ref (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
NYMAN, MARGARETA ...
BJÖRCK, INGER M.
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Annan teknik
och Livsmedelsteknik
Artiklar i publikationen
Journal of Food ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy