SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:f4b9bb71-3aaf-4593-a0ce-ff7bb617e0ad"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:f4b9bb71-3aaf-4593-a0ce-ff7bb617e0ad" > Whole grain rye int...

  • Magnusdottir, Ola Kally (författare)

Whole grain rye intake, reflected by a biomarker, is associated with favorable blood lipid outcomes in subjects with the metabolic syndrome - a randomized study.

  • Artikel/kapitelEngelska2014

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2014-10-23
  • Public Library of Science (PLoS),2014

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:lup.lub.lu.se:f4b9bb71-3aaf-4593-a0ce-ff7bb617e0ad
  • https://lup.lub.lu.se/record/4733332URI
  • https://doi.org/10.1371/journal.pone.0110827DOI
  • https://res.slu.se/id/publ/66816URI
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-237915URI
  • http://kipublications.ki.se/Default.aspx?queryparsed=id:130008380URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype
  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype

Anmärkningar

  • Few studies have explored the possible plasma cholesterol lowering effects of rye consumption. The aim of this secondary analysis in the SYSDIET study was to investigate the association between plasma alkylresorcinols (AR), a biomarker for whole grain wheat and rye intake, and blood lipid concentrations in a population with metabolic syndrome. Furthermore, we analyzed the associations between the AR C17∶0/C21∶0 ratio, a suggested marker of the relative intake of whole grain/bran rye, and blood lipid concentrations.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Landberg, RikardSwedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science,Karolinska Institute(Swepub:slu)51036 (författare)
  • Gunnarsdottir, Ingibjorg (författare)
  • Cloetens, LieselotteLund University,Lunds universitet,Tillämpad biokemi,Centrum för tillämpade biovetenskaper,Kemiska institutionen,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Pure and Applied Biochemistry,Center for Applied Life Sciences,Department of Chemistry,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH(Swepub:lu)tbio-lce (författare)
  • Åkesson, BjörnLund University,Lunds universitet,Tillämpad biokemi,Centrum för tillämpade biovetenskaper,Kemiska institutionen,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Pure and Applied Biochemistry,Center for Applied Life Sciences,Department of Chemistry,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH(Swepub:lu)kc-bak (författare)
  • Rosqvist, FredrikUppsala universitet,Klinisk nutrition och metabolism(Swepub:uu)frero353 (författare)
  • Schwab, Ursula (författare)
  • Herzig, Karl-Heinz (författare)
  • Hukkanen, Janne (författare)
  • Savolainen, Markku J (författare)
  • Brader, Lea (författare)
  • Hermansen, Kjeld (författare)
  • Kolehmainen, Marjukka (författare)
  • Poutanen, Kaisa (författare)
  • Uusitupa, Matti (författare)
  • Riserus, UlfUppsala universitet,Klinisk nutrition och metabolism(Swepub:uu)ulfriser (författare)
  • Thorsdottir, Inga (författare)
  • Sveriges lantbruksuniversitetInstitutionen för livsmedelsvetenskap (creator_code:org_t)
  • Sveriges lantbruksuniversitet

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:PLoS ONE: Public Library of Science (PLoS)9:101932-6203

Internetlänk

Hitta via bibliotek

  • PLoS ONE (Sök värdpublikationen i LIBRIS)

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy