Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:119684" >
Julens växter, smak...
Julens växter, smaker & dofter : medicinhistoriska och kulturella funderingar
-
- Appelgren, Lars-Erik (författare)
- Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Inst för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap,Department of Biomedical Science and Veterinary Public Health
-
(creator_code:org_t)
-
- ISBN 9789198744156
- 2022
- Svenska.
- Relaterad länk:
-
https://res.slu.se/i...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Glögg, julstjärna, saffran och kryddnejlikor. Bland mycket annat självklara inslag i vårt julfirande. Men varifrån kommer dessa kryddor och växter? Och på vilket sätt ingår de i våra traditioner? Myrra var till exempel en gång i tiden ett mytomspunnet läkemedel. Pomerans hjälpte magen när den var i olag, grankåda kunde användas som sårsalva och misteln var inte bara något man kysstes under. Lars-Erik Appelgren, professor emeritus vid Sveriges lantbruksuniversitet har skrivit en lustfylld kulturell och medicinhistorisk resa från början av våra urgamla jultraditioner fram till modern tid. Fylld av fakta och fiktion, historiska citat, roliga anekdoter och många härliga recept.
Ämnesord
- HUMANIORA -- Annan humaniora -- Övrig annan humaniora (hsv//swe)
- HUMANITIES -- Other Humanities -- Other Humanities not elsewhere specified (hsv//eng)
Publikations- och innehållstyp
- pop (ämneskategori)
- bok (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas