SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:92482"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:92482" > Milking time and ri...

Milking time and risk of over-milking can be decreased with early teat cup removal based on udder quarter milk flow without loss in milk yield

Ferneborg, Sabine (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för husdjurens utfodring och vård (HUV),Department of Animal Nutrition and Management
Wiking, Lars (författare)
Aarhus University
Agenäs, Sigrid (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för husdjurens utfodring och vård (HUV),Department of Animal Nutrition and Management
visa fler...
Svennersten Sjaunja, Kerstin (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för husdjurens utfodring och vård (HUV),Department of Animal Nutrition and Management
Ternman, Emma (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för husdjurens utfodring och vård (HUV),Department of Animal Nutrition and Management
visa färre...
 (creator_code:org_t)
 
American Dairy Science Association, 2017
2017
Engelska.
Ingår i: Journal of Dairy Science. - : American Dairy Science Association. - 0022-0302 .- 1525-3198. ; 100, s. 6640-6647
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Increasing the milk flow rate at which milking is terminated can shorten milking time and increase milking efficiency. The effects on milk yield and composition have not been fully investigated when the take-off is set at the udder quarter level and independent of feeding during milking. The objective of this study was to investigate the effect of 3 take-off levels at the udder quarter level (0.06, 0.3, and 0.48 kg/min) applied with or without feeding during milking on milking time, milk yield, the degree of udder emptying, milk composition, and free fatty acids. In this study, 30 cows were allocated into 6 groups, balanced by lactation number, lactation stage, and milk yield, and subjected to a 3 x 2 factorial arrangement of treatments using a Latin square design. Treatments were applied for 1 wk each. This study demonstrated milking time could be reduced by applying up to a take-off level of 0.48 kg/min on udder quarter level without losing milk yield or compromising milk composition or udder health.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Husdjursvetenskap -- Husdjursvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Animal and Dairy Sience -- Animal and Dairy Science. (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy